Aquest any es commemora el 32è aniversari de la crida a l’acció de Joseph Wresinski, que va inspirar la celebració del 17 d’octubre com el Dia Mundial per a la superació de la pobresa extrema i que cinc anys més tard seria reconeguda per les Nacions Unides. La primera vegada que es va celebrar va ser el 1987 a París, quan centenars de persones es van reunir per a manifestar-se en honor a les víctimes de la pobresa, la gana, la violència i la por.

Demà dissabte 17 d’octubre se celebra el Dia Internacional per l’Eradicació de la Pobresa i el Síndic de Greuges de Sant Feliu, Josep Rius, s’ha adherit a un escrit de la síndica de Greuges de la Seu d’Urgell, Anna Martí, per commemorar aquesta jornada i també aquest 32è aniversari.

L’escrit destaca que “no deixa de ser sorprenent que en un món amb un gran nivell de desenvolupament econòmic, recursos financers i mitjans tecnològics, milers de persones visquin en la més extrema pobresa, patint moltes privacions que es relacionen entre sí, cosa que els impedeix exercir els seus drets, eternitzant així la seva pobresa”.

Podeu accedir a l’escrit fent clic aquí.