Aquest dissabte, 28 de novembre, s’emet per Ràdio Sant Feliu el programa nº 2.000 de La Dansa Catalana, un espai de l’emissora municipal dedicat a la sardana. Després de 37 anys al capdavant del programa, el presentador ganxó Joan Teixidor assoleix una fita extraordinària en forma de 2.000 hores parlant de sardanes i emetent-les per antena.

Els orígens de La Dansa Catalana es remunten a l’antiga Ràdio Sant Feliu situada al carrer Capmany. Un jove Teixidor, de només 16 anys, començava a endinsar-se en el món de la sardana amb la mentoria del mestre Gerard Fabregat, i al cap de poc agafaria el timó del programa dels dissabtes ja en solitari. L’impulsor de l’espai dedicat a la sardana a l’estació local, però, va ser inicialment Quim Albertí.

En declaracions a Ràdio Sant Feliu, Teixidor assegurava que “és un programa que m’ha acompanyat tota la vida: vaig començar-lo amb 16 anys i ara tot just n’acabo de complir 57“. El presentador va estar recordant els noms d’algunes de les persones que van passar pel programa, com els reconeguts periodistes Jordi Sunyer i Laia Bodro, o com el mateix Carles Motas, actual alcalde de Sant Feliu de Guíxols. El batlle, de fet, ha felicitat Teixidor per les 2.000 edicions de La Dansa Catalana i li ha lliurat un obsequi de part del consistori guixolenc.

“Jo mai de la vida m’havia posat davant d’un micròfon quan m’ho van proposar”, va explicar el mateix Teixidor. “Però vaig decidir acceptar i emprendre el repte, un repte que encara dura a dia d’avui”, va concloure el conductor de La Dansa Catalana.