Moviment d’Esquerres (MES) valora en un escrit un dels punts del passat Ple Municipal Ordinari del mes de juliol, que tracta sobre el projecte de reforç de l’espigó de Rius i Calvet. Podeu consultar la nota a continuació:

Cataclisme paisatgístic a la punta del port i a l’espigó de garbí

El govern va aprovar en el darrer ple el projecte de reforç de l’espigó de Garbí. Recordem que encara continua malmès després dels desperfectes del temporal Glòria.
Uns desperfectes que MES-UPM considera reprovables al govern municipal doncs es tracta d’una obra que tot just feia uns pocs mesos que l’Ajuntament havia donat per ben acabada. Està clar però que molt ben acabada no ho estava quan no va aguantar el primer temporal que va haver d’afrontar. En el darrer ple el govern tampoc va demostrar cap predisposició per demanar responsabilitats en nom de la ciutat als que van fer l’obra. Una altra mala noticia.

Sembla que el govern ha signat de manera irresponsable la conformitat d’una obra que com tothom recordarà es va subordinar principalment a les necessitats electorals i al desig compulsiu del Sr. Alcalde per la foto i el vídeo. El cert és, però, que aquests vídeos i fotos li poden sortir molt cars a la ciutat. Bé es pot afirmar amb el que anem coneixent que més que construir un espigó el que es va construir fou un escenari per al vídeo i la foto de la campanya electoral de Tots per Sant Feliu.

Diem això perquè ara que s’ha de replantejar de nou l’obra qualsevol semblança amb el que teníem abans serà pura casualitat. I és que el projecte que va aprovar el govern a l’últim ple municipal es qualsevol cosa menys un “reforç” a una obra ja existent. Tan és així que el mal anomenat “reforç” duplica el cost de l’espigó originari (de 200.000 es passa a 400.000). Tal i com es pot comprovar a les imatges els blocs que s’instal·laran al voltant de l’espigo triplicaran la superfície de passeig transitable del propi espigó.

És a dir, el mateix nyap que haurem de patir ja per sempre a la punta del port. El projete (igual que ha passat al port) preveu la col·locació d’una inmensa currua de blocs al voltant de l’estructura a “reforçar”. Una versió corregida i augmentada de la desfeta que ports a fet a la punta del port. Totes dues obres representen un verdader cataclisme al paisatge que fins ara podíem gaudir desde la badia de la nostra ciutat.
A tot això volem denunciar també que el govern es va mostrar molt “tímid” alhora de demanar responsabilitats als constructors i enginyers. Potser perquè com dèiem abans perquè les presses electorals generen responsabilitats polítiques i no tècniques.

No podem en aquesta nota deixar de denunciar que tampoc ha durat gaire més l’obra civil que havia de servir per posar en valor la magnífica restauració realitzada per l’escultor Gerard Mas de l’estàtua “La Costa Brava” de Joan Rebull (coneguda popularment com “la PEPITA”).