L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols iniciarà properament les feines per a actuar en tres voreres molt malmeses de la ciutat, en concret les ubicades al carrer Gravina, a la plaça dels Drets Humans i al carrer Carles Rahola. El regidor d’Urbanisme del consistori guixolenc, Josep Saballs, comenta que “tenim un llarg llistat que anem ordenant cronològicament i per ordre de gravetat de la situació, per poder fer-hi front”.

Els treballs es divideixen de la següent manera:

  • Vorera del carrer Gravina. És una via molt utilitzada que connecta la zona de la carretera de Palamós amb la Rambla de la Generalitat i que consta d’un tram del carril bici-via verda. Presenta un tram a l’alçada del número 143 i entorn, de gran amplada, amb pendent i sense vorera. “És la part propera al pi de la Rambla de la Generalitat, un espai amb sauló on mai no hi ha hagut vorera i que és lloc d’acumulació de residus i cotxes mal aparcats, entre d’altres. El que hem de fer és un espai segur per als vianants i acabarem consolidant la vorera que ve de més amunt”, comenta el mateix Saballs.
  • Vorera de la plaça dels Drets Humans. “Aquest carrer es va fer d’un sol sentit, que és on conflueix amb l’avinguda Catalunya. Allà ens trobem que, en fer el carrer d’un sol sentit, també s’ha convertit en un estacionament de vehicles gairebé fent ‘gimcana’, i això comporta que el pas de vianants hagi quedat molt reduït. Aquí ampliem vorera per a possibilitar l’accés de vianants i persones amb mobilitat reduïda”, explica l’edil d’Urbanisme.
  • Vorera del carrer Carles Rahola. La vorera de la banda amb arbrat presenta diverses zones malmeses per les arrels que representen un risc pels vianants. Les feines consisteixen a enderrocar i reconstruir les zones malmeses de més risc, de manera que en resultin escocells més amplis, amb la mínima afectació possible a les arrels dels arbres, i la reconstrucció del paviment de l’entorn a cota, així com enderrocar i reconstruir un tram continu de vorera malmesa. El regidor destaca que “donat que l’empresa que ha guanyat el concurs ha fet una baixa important, permetrà actuar en més metres dels que s’havia previst inicialment”.

El termini d’execució de les actuacions és d’un màxim d’un mes i tenen un cost de 40.189,97 € (IVA inclòs). Els treballs començaran els propers dies.

D’altra banda, l’Ajuntament té a l’agenda actuar a l’avinguda Canàries, en un sector on la vorera està aixecada al voltant d’uns 40 centímetres degut a les arrels de l’arbrat. Una altra de les actuacions previstes és al carrer Guifré.