La Generalitat de Catalunya informa que des d’aquest dilluns 14 de desembre s’han modificat algunes de les mesures per frenar l’avenç de la Covid a Catalunya. Aquestes mesures està previst que s’allarguin fins el 27 de desembre.

·El confinament municipal, que fins ara tenia lloc els caps de setmana, passarà a ser comarcal. Entre les sis del matí de divendres i les sis del matí de dilluns, qualsevol persona podrà moure’s dins de la seva comarca, i no només dins del seu municipi, com fins ara. Tot i això, es recomana limitar els desplaçaments fora de casa i respectar les mesures de protecció individuals i de grup. El que es manté és el confinament perimetral de Catalunya, a excepció dels desplaçaments que es puguin justificar.

.Des d’aquest dilluns ja poden obrir tots els centres comercials, que hauran de limitar l’aforament al 30%. La mesura s’aplica als establiments i a les zones comunes i de pas dels recintes comercials, que hauran de controlar l’aforament i els fluxos. També s’ha de garantir que els espais tancats tinguin bona ventilació, sigui natural o artificial. Les zones infantils i àrees de descans en aquest espais seguiran tancades.

·Un altre dels canvis es refereix a les activitats culturals. Tot i que l’aforament es manté al 50%, podran augmentar el límit de 500 espectadors i arribar fins als 1.000 si es compleixen les condicions de ventilació forçada, les mesures de control d’aglomeracions i l’assignació prèvia de seients, respectant en tot moment l’aforament.

·Pel que fa als actes religiosos i les cerimònies civils, aquests podran tenir fins a un màxim de 500 assistents, tot i que es manté l’aforament al 30%. El nombre màxim d’assistents podrà augmentar a 1.000 persones si els actes es fan de forma estàtica, a l’aire lliure o complint amb les condicions de ventilació i qualitat de l’aire i mesures de control d’aglomeracions.

·Pel que fa a la restauració en àrees de servei de vies de comunicació, no té restriccions en els seus horaris d’obertura.

·A partir d’aquest dilluns també es pot anar a esquiar, ja que totes les estacions catalanes, tan públiques com privades, han acordat obrir. Per evitar cues, cal recordar que el forfet només es podrà comprar online.

Pel que fa a la resta de mesures que s’aplicaven fins ara, no hi ha canvis al respecte i seguiran vigents, també, fins el 27 de desembre.