Tot a punt perquè el Festival de la Porta Ferrada arrenqui la seva 58a edició ni més ni menys que amb el concert dels Stay Homas. Tot i que diumenge passat, 2 d’agost de 2020, Pablo López ja va trepitjar l’escenari del Guíxols Arena també en motiu del Porta Ferrada, enguany l’actuació que oficialment inaugura el festival més antic de Catalunya és la del trio barceloní, dimecres 5 d’agost a partir de les 22:30 hores de la nit.

Stay Homas, amb músics provinents dels ja consolidats grups de Buhos i Doctor Prats, es van fer famosos durant el confinament domiciliari. Tres companys d’un pis de l’Eixample de Barcelona -Guillem Boltó, Rai Benet i Klaus Stroink- van dedicar el seu temps lliure a composar i publicar cançons casolanes gravades amb un mòbil des del balcó i amb un positivisme necessari en una època marcada per la foscor.

Des de llavors, el grup no ha fet més que créixer com l’escuma, fins al punt que fins i tot el gran Michael Bublé ha fet una versió d’un dels seus temes. Per a diverses de les seves cançons van comptar amb la col·laboració d’artistes com Judit Neddermann, Sílvia Pérez Cruz o Josep Montero, cantant d’Oques Grasses. Ara el trio ha gravat i produït algun dels seus temes a nivell professional i porten als escenaris una gira que els durà arreu de Catalunya. Per al 2020, a més a més, tenen ja preparada una gira internacional.

En qualsevol cas, un dels primers escenaris professionals que els Stay Homas trepitjaran serà el del Guíxols Arena. Per a l’actuació ja no queden entrades disponibles; de fet, es van exhaurir al cap de molt poc de sortir a la venda. Un exemple més que la gent té ganes de música i que, ara més que mai, la cultura és segura.