Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols ha presentat la seva programació per a aquesta propera tardor de 2020. L’entitat ha optat per recol·locar tots els actes culturals que ja estaven a l’agenda de la passada campanya d’hivern-primavera, però que es van haver de posposar per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de COVID-19. Ara, l’espai i els actes s’han readaptat per complir amb totes les mesures de seguretat i prevenció i s’uneixen al clam que la cultura és segura i és més necessària que mai.

El tret de sortida serà la presentació del llibre Un dels nostres, del periodista de TV3 Toni Cruanyes. És un dels plats forts del programa, i tindrà lloc el dia 5 de setembre. A part del de Cruanyes, es presentaran fins a sis obres escrites més: fins a finals d’octubre, Casa Irla rebrà els escriptors Francesc-Marc Álvaro (26 de setembre), per a presentar Assaig general d’una revoltaJordi Moltó (3 d’octubre), amb L’alè de la tenebra, i l’advocat Jordi Pina (24 d’octubre), amb el recent escrit llibre El judici de la meva vida.

poblegerma

Serà a partir de novembre quan es presentaran els tres llibres restants: Entre el cel i la terra, de Gerard Quintana (7 de novembre); Sant Feliu de Guíxols a l’ombra del III Reich, del guixolenc Francesc Bosch (28 de novembre), i El primer procés contra Catalunya, de Pere Bosch (5 de desembre). Per culminar amb el cicle literari, Xavier Colomer-Ribot conduirà el 12 de desembre un acte dedicat a la figura Ramon Vinyes, un dels grans mestres de l’anomenat Grup de Barranquilla (Colòmbia).

Literatura a part, Casa Irla també ha programat dues exposicions d’art i un espectacle. En el cas del show, es tracta de Camins del Paradís (17 d’octubre), un espectacle creat per Jordi Lara i interpretat pel rapsode i tenor Valentí Maimó, que es posa a la pell de Jacint Verdaguer i en recita poesies com a fil conductor. Pel que fa a les mostres d’art, la primera serà Paisatges i coses (del 19 de setembre al 8 de novembre), de la pintora Suellen, i la segona, re-VERS (del 14 de novembre al 10 de gener), de l’artista Anna Vilarrúbias.

Consulteu-ne tots els detalls aquí ▼