El col·lectiu de remers i activistes OceanCats inicia demà una travessia a rem de tota la Costa Brava. Durant el recorregut agafaran un total de 8 mostres d’aigua per tal d’analitzar-hi la presència de microplàstics, un estudi que liderarà la Universitat de Barcelona. A banda del repte que suposa, volen que la travessia sigui una campanya de conscienciació per a la preservació del medi marí.

OceanCats és una organització sense ànim de lucre formada per cinc vogadors, quatre d’ells de la demarcació de Girona, i un cinquè de la localitat murciana de Lorca. Es van fundar el 2019 amb l’objectiu final de creuar l’oceà Atlàntic, de l’illa canària de la Gomera fins a l’illa caribenya d’Antigua, el desembre de l’any 2022, un repte per a fer visible la contaminació del mar i la necessitat d’actuar per aturar el canvi climàtic. Fins llavors, es prepararan físicament, logística i econòmica amb accions com la que emprendran aquest cap de setmana al litoral gironí.

La travessia per la Costa Brava, que compta amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, començarà demà divendres, 18 de setembre, des de Portbou. Després de 214km a cop de rem, OceanCats preveu arribar aquest mateix diumenge a la seva meta, la població de Blanes. El col·lectiu ecologista ha volgut fer coincidir el repte amb la setmana Let’s Clean Up Europe, una iniciativa de la Unió Europea per a conscienciar contra l’abocament de residus a la naturalesa.