Els Mossos van arrestar dijous Albert López Tauler, de 37 anys, veí de Platja d’Aro, professor de francès d’un institut de Salt, denunciat per tres alumnes seves per haver-les assetjat amb missatges de contingut sexual a través de les xarxes socials i fins i tot haver enviat a les noies, d’entre 14 i 15 anys, fotografies d’ell nu per demanar que elles fessin el mateix. Es dona la circumstància que Albert López Tauler havia estat regidor d’Esports i Joventut de CiU a l’Ajuntament de Platja d’Aro durant el mandat municipal del 2011 al 2015. En les darreres eleccions també va sortir elegit però va renunciar a prendre possessió del càrrec.

Segons va avançar ahir el diari El País, ja al mes de desembre una alumna de 4t d’ESO va explicar a la tutora que el professor de francès mantenia converses no pròpies d’una relació amb el professor amb ella per Instagram i que li demanava fotos diferents de les que ella publicava. I la noia va decidir bloquejar-lo i la família va optar per no denunciar els fets. Però els responsables del centre van investigar i van descobrir que la història s’havia repetit amb un parell d’alumnes més. I van posar el cas en coneixement dels Mossos, que es van entrevistar amb diferents alumnes més del centre i van buscar proves i documentació. La investigació va destapar que el professor Albert López havia creat un grup de Whatsapp teòricament per mantenir el contacte per la feina de l’assignatura que impartia, però en realitat després utilitzava els telèfons de les noies que li interessaven per enviar-los missatges de contingut sexual. A alguna noia li va enviar fotografies d’ell despullat, sense que se li veiés la cara, i li demanava que fes el mateix.

Amb aquests indicis, els Mossos van detenir Albert López per un delicte d’abusos sexuals. Ahir va passar a disposició judicial i el jutjat el va deixar en llibertat provisional. Diari El Punt Avui.