Actualització de 16 d’octubre de 2020: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat aquestes noves restriccions, aquest migdia.

Des de la Generalitat de Catalunya s’han donat a conèixer aquest dijous 14/10/2020 les mesures que s’han previst al país per aturar l’increment de casos de Covid. Està previst que entrin en vigor aquest divendres 16 d’octubre i s’allarguin quinze dies.

Les mesures anunciades són les següents:

-Se suspenen les activitats de restauració i només podrà haver-hi entregues a domicili o recollida a l’establiment amb cita prèvia. Els restaurants dels hotels podran continuar oberts només per a clients dels hotels.

-En els establiments hotelers l’aforament dels espais comuns es limita al 50 % de l’aforament.

-Els mercats no sedentaris poden mantenir l’activitat amb un capacitat del 30 %.

-Es recomana que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del que sigui possible.

-Es continuen prohibint les trobades i reunions de més de 6 persones.

-Les empreses no poden oferir un contacte personal proper, excepte que sigui un servei essencial, sanitari o sociosanitari. Es prohibeixen els serveis de tractament de bellesa, excepte els de perruqueria.

-Els establiments i locals comercials minoristes han de reduir al 30 % l’aforament.

-En els centres comercials hi ha d’haver sistema de control d’aforament a les zones comunes, i es restringirà l’accés i ús de zones recreatives com zones infantils, ludoteques o àrees de descans.

-Els establiments amb una superfície superior a 400 metres quadrats han de tenir control d’aforament amb controls d’accés o sistemes telemàtics amb dades en temps real.

-El transport públic ha de mantenir la seva oferta al 100 % encara que hi hagi una disminució de passatgers. Només es poden produir restriccions en horari nocturn.

-Les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tindran un aforament del 50 %, amb seients preassignats i l’horari de tancament a les 23.00 hores.

-Les instal·lacions i equipaments esportius de caràcter lúdic es poden utilitzar amb un aforament del 50 %. Es prohibeix l’ús d’aquells equipaments esportius que no estiguin supervisats.

-Totes les competicions esportives no professionals queden ajornades.

-Els actes religiosos i cerimònies civils han de limitar l’assistència al 50 % de l’aforament.

-Se suspèn l’obertura al públic de parcs d’atraccions i fires d’atraccions.

-Els parcs i jardins públics i les àrees de joc infantils tancaran a les 20.00 hores.

-Se suspèn l’obertura al públic de salons de joc, casinos i sales de bingo.

-A les universitats, la docència teòrica serà en format virtual.

-Se suspèn la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials i festes majors.

-Es demana el teletreball.