El festival arriba al seu final aquesta setmana amb Stars KM0, un cicle de concerts d’artistes relacionats amb Sant Feliu

L’adaptació de l’esdeveniment a les mesures sanitàries ha permès celebrar una edició segura, íntima i de proximitat

Finalment, i gràcies a la voluntat ferma de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la promotora TheProject, s’ha pogut celebrar durant aquest mes d’agost de 2020 l’edició nº58 del degà dels festivals d’estiu a Catalunya. Una edició plena de reptes i que tanca amb un 95% de l’aforament venut. El nou Guíxols Arena, amb la novetat d’una zona ‘Village’ àmpliament aplaudida pel públic assistent, ha estat un espai segur gràcies al rigor, la professionalitat de l’equip i la resposta cívica dels espectadors.

El concert del passat dissabte 22 d’agost, amb Els Amics de les Arts, va tancar l’espai Guíxols Arena. La resta de concerts s’estan celebrant a la plaça Abadia, en un nou cicle anomenat Stars Km0. Es tracta d’un conjunt d’audicions que reforcen l’idil·li entre Ciutat i Festival, i que tancarà la present edició amb quatre dies de música de ‘quilòmetre zero’, amb gent de casa, grans professionals a les seves respectives disciplines, que tornen a un dels escenaris històrics del Festival. L’aforament és reduït, però ja s’ha exhaurit en una mostra més de la garantia i la seguretat que transmet estar en un espai on es prenen totes les mesures d’higiene i prevenció.

DSC 3276-min

El responsable de la regidoria del Festival de la Porta Ferrada del consistori guixolenc, Josep Saballs, destaca que “enguany hem sigut molt pocs els qui hem apostat per la cultura”. L’edil sosté que “el que ens ha permès arribar fins aquí és haver-ho tingut clar des del primer minut, adaptant-nos camaleònicament segons avançaven les setmanes de confinament i escoltant i aplicant les mesures indicades per les autoritats sanitàries“. “Com a responsable polític del projecte, no puc estar més orgullós dels ganxons, del públic, dels voluntaris, de l’empresa TheProject, dels patrocinadors, dels proveïdors de serveis i, en definitiva, de tot l’equip humà que ha fet possible aquesta fita”, conclou el mateix Saballs.

Seguint aquesta voluntat de no tirar la tovallola i donar continuïtat a la potent oferta cultural, el Festival de la Porta Ferrada ja té a la venda entrades per a les actuacions de l’estiu de 2021, amb noms de gran tonatge com Jamie Cullum, Ben Harper, Simple Minds, Kool and The Gang, Bad Gyal, Leiva i God Save the Queen.

amics