Endesa ja ha finalitzat el procés de reconstrucció de totes les infraestructures elèctriques de la demarcació de Girona que van quedar malmeses arran de la nevada del passat dia 8 de març, segons ha informat a través d’una nota. En total s’han invertit 60 milions d’euros per reestablir la xarxa que “ha sortit reforçada” i permet “garantir una temporada d’estiu”. La nevada del mes de març va tombar 35 torres metàl·liques d’alta tensió i més de 2.500 torres de mitja tensió afectant diverses línies i subestacions. La reconstrucció ha comportat renovar prop de 200 quilòmetres de cable.
En total, més de 1.660 operaris, en els moments de més feina, han estat treballant de forma simultània i 750 tècnics en les últimes setmanes per acabar els treballs abans de l’1 de juliol, data límit a què Endesa s’havia compromès.

Durant el procés de reconstrucció s’ha utilitzat també un helicòpter per agilitzar la reposició i s’han instal·lat de forma provisional grups electrògens amb l’objectiu de minimitzar l’afectació al subministrament elèctric mentre duressin els treballs.
A més a més, per evitar possibles incidències i garantir una resposta immediata, Endesa ha habilitat un any més un dispositiu especial pels propers mesos d’estiu. Així, hi haurà 300 operaris per a ser mobilitzats si hi ha alguna incidència i es disposarà de 450 grups electrògens i un estoc especial de material. (lamalla.cat)